Люис Хамилтън призна, че не е доволен от начина, по който спечели 7-ата си победа в Канада, но все пак изтъкна, че Себастиан Фетел е допуснал грешка и е дал повод да бъде наказан. 

Световният шампион бе през цялото време близо до лидера в състезанието, но едва ли щеше да може да го изпревари, ако германецът не бе сбъркал в 48-ата обиколка и излезе от пистата, след което последва и санкцията от 5 секунди. 

След успеха Хамилтън вече води с 29 точки пред Ботас в класирането, като успехът бе 5-и за него през сезона. Преднината му пред Фетел пък скочи до сериозните 62 точки. 

„Наистина се чувствам малко объркан и не е това начинът, по който искам да печеля. Факт е, че от Ферари бяха много бързи и единственото, което можех да направя е да поставя Себ под напрежение и да го принудя да сбърка. И той допусна грешка, след което едва не се ударихме“ коментира Хамилтън. 

„В крайна сметка правилата казват, че ако излезеш от трасето, трябва да се върнеш по безопасен  начин, а аз трябваше да върна газта, за да не се ударим. Предполагам, че поради това той получи наказание“ добави британецът, който бе освиркан от феновете на награждаването. 

„В крайна сметка не мисля, че заслужавам да бъда освиркван, тъй като не направих нищо, за да го заслужа. Просто се борех до последно. Факт е обаче, че Себ сбърка“ каза още още Люис.