Люис Хамилтън се размина без последствия за инцидента във втората свободна тренировка във Франция, когато допусна грешка и излезе от пистата, а при връщането си принуди Макс Верстапен са напусне трасето. 

На практика той се върна опасно, като случилото се бе разследвано от стюардите след края на сесията, като те привикаха и двамата пилоти за разговори, след което взеха решение да не налагат санкция на световния шампион. 

„Двамата състезатели приеха, че ситуацията не е била чак толкова опасна и не е довела до поставането на Верстапен в неизгодно положение. Пилотите се съгласиха, че ограничената видимост от задното крило на автомобила на Хамилтън, е била причината да не види приближаващата кола”. 

„Пилотът на Мерцедес обаче е намалил значително скоростта, а и от камерата от автомобила му се вижда, че поглежда поне два пъти в огледалата преди да се върне на трасето, така че последствия за случилото се няма да има” се казва в официалното съобщение, което дойде малко, след като от ФИА не приеха новите доказателства от Ферари за инцидента в Канада и така потвърдиха победата на Хамилтън.