Люис Хамилтън обяви, че ще продължи да натиска след поредната си победа и това са много лоши новини за неговите конкуренти. 

Британецът отново бе недостижим във Франция, печелейки за 4-и път поред и общо 6-и през сезона, като още преди лятната пауза е на път до голяма степен да обезсмисли шампионата. 

„В момента, в който се отпуснеш, ще загубиш. Аз обаче не планирам подобно нещо. В края опитах да направя и най-бързата обиколка, въпреки че от бокса ми казаха, че тя е без значение. Бях близо така или иначе. Винаги трябва да си настроен за битка и не трябва да има нито един момент, в който да спреш да натискаш“ заяви Люис. 

Себастиан Фетел смени  гумите си в края и с новите успя да спечели бонус-точката за най-бърз тур, но така или иначе Хамилтън вече води с 36 точки пред съотборника си Валтери Ботас и с цели 76 пред пилота на Ферари. 

„От отбора също винаги искат максимума и така и трябва да бъде. Винаги има нещо, което можем да направим и по-добре. Все пак се надявам, че ще имаме здрави битки с Ферари, както в Канада и дано те да намерят повече притискане в завоите. Нашата цел е да сме конкурентни на всяка една писта и определено не планираме да забавим темпото“ добави Люис.