В момента Макс Верстапен е най-добрият пилот във Формула 1, като надминава дори Люис Хамилтън. Това обяви босът на Ред Бул Кристиан Хорнер.

В Австрия холандецът стигна до победата по впечатляващ начин, с което отново накара мнозина да започнат да го сравняват с британския лидер  на Мерцедес. 

„Във формата, в която се намира Макс в последните 12 месеца, той е най-добрият пилот в света. Той е в най-доброто състояние в кариерата си. Как ще се обоснова? Той не кара най-добрата кола, но когато видите резултатите му от Монреал миналата година насам, ще видите, че в този период той не е допуснал нито една грешка“ заяви Хорнер пред „Аутоспорт“. 

„Той е пилот от следващото поколение, което разчита страшно много на таланта си и всичко се получава естествено при тях. Люис има страшно много опит, невероятно бърз е и има най-силния автомобил и определено ще е страхотно, ако двамата се борят за титлата един срещу друг“ добави той. 

Феновете често изтъкват желанието си Макс и Хамилтън да са в един отбор и ако те имат една и съща кола, за Хорнер няма съмнение кой ще бъде на върха. 

„Без съмнение това ще е Макс. След раздялата с Дани (Рикардо) той прегърна ролята на лидер на отбора. Израстна много и не се притеснява от отговорността, която носи. Просто стана много по-завършен, но запази страстта си и мога да кажа, че спортът има нужда от повече такива състезатели“ каза още Хорнер.