От Мерцедес ще внимават да не фаворизират някой от пилотите си неволно, обяви босът Тото Волф. 

В неделя Люис Хамилтън спечели Гран При на Великобритания благодарение на по-добрата си стратегия и малко късмет, което обаче пак остави съмнения дали от отбора нещата не се подреждат изцяло за световния шампион. 

Волф обясни, че сутринта преди състезанието по време на разговорите относно надпреварата, е било взето решение пилотите да бъдат с различни стратегии. 

Ботас спря първи и заложи отново на гуми медиум, което предполагаше още един пит, докато колата за сигурност помогна на Хамилтън, който бе останал още няколко обиколки и след като постави хард британецът кара до края и спечели. 

„Сутринта по време на дискусията стана въпрос дали има алтернативна опция за този, който върви втори. При положение, че еднакъв тип гуми щеше да гарантира ясен финал, бе взето решение този който е втори да сложи гуми хард, за да има интрига” обясни Волф. 

„Нямахме достатъчно данни за най-твърдите гуми и не бяхме сигурни колко ще издържат, така че вероятно щеше да има ново спиране, но колата за сигурност помогна на Люис, а Валтери нямаше късмет. Трябва обаче да прегледаме внимателно нещата дали неволно не фаворизираме някой от пилотите си, което не искаме да правим” добави той.