Себастиан Фетел е имал усещането, че надпреварата в Германия никога няма да свърши. Германецът стартира 20-и, но стигна до забележителното 2-о място в хаотичните събития на Хокенхайм.
 
Така пилотът на Ферари успя да вземе частичен реванш за случилото се на трасето миналата година, когато водеше, но катастрофира и оттам започна пропадането му, като в момента е далеч от лидера Люис Хамилтън.
 
„Беше доста дълго състезание и в някои етапи просто си мислех, че то никога няма да свърши. Всичко опираше до оцеляване и взимане на точните решения. Предвид условията съм много доволен от развръзката и беше наистина забавно“ коментира Фетел.
 
„В началото с гумите интермедия нямах добро темпо, но се оказа добре, че следобедът се оказа толкова дълъг. За мен всичко опираше да настигна следващата кола, след това следващата и т.н. Преди последния сейфти кар разбрах, че наистина съм бърз и мога да изпреваря много съперници, които бяха предпазливи на първия завой, което ми даваше предимство. Беше обаче много дълго състезание наистина“ добави той. 

Във Ферари също останаха доволни. „Беше хатично и лудо състезание и сме много щастливи заради Себ, тъй като за него беше важно да има добър уикенд тук. В събота бяхме разочаровани, но постижението в състезанието със сигурност ще му вдъхне увереност и той, а и ние сме много доволни от подиума” каза босът Матиа Биното.