Люис Хамилтън призна, че има сериозни съмнения, че тактиката на Мерцедес с допълнителен питстоп ще успее в битката с Макс Верстапен. 

„Когато ми казаха, че минаваме на стратегия с втора смяна, не можех да изчисля какво ще стане. Имах сериозни съмнения, че това ще ни донесе успеха, но просто реших да не мисля за това, а да карам максимално силно и се получи“ заяви Люис, който веднага след победата си се извини по радиото на отбора за изразените съмнения. 

„Много съм щастлив, защото имах срещу себе си страхотен състезател като Макс, който се намира в невероятна форма. Беше здрава битка и затова съм толкова радостен. Горд съм от това, което направих и именно така искам да продължа. Може и да съм на 34 години, но карам по-добре отвсякога“ добави британецът, който има аванс от 69 точки пред Макс и 62 пред Ботас. 

„Показахме уважение помежду си, но вероятно ако бяхме по-близо в точките, сигурно щяхме да сме по-агресивни. Сега просто търсих чиста маневра и вярвах, че до края ще имам шансове да го изпреваря, затова първоначално не бях особено щастлив от новата смяна. В един момент обаче гумите ми заработиха отлично и се надявам, че битката с Ред Бул ще продължи“ каза още Хамилтън.