Пилотът на Ферари Шарл Льоклер бе самокритичен към себе си и смени тона, след като негодува сериозно срещу отборната тактика, която го лиши от победа в Сингапур. 

Пресичащата стратегия на Себастиан Фетел изведе германеца на върха и от Скудерията решиха да не разменят позициите на пилотите си, макар че младокът водеше в първите обиколки и той трябваше да се задоволи с второто място. 

Това ядоса сериозно Льоклер, но преди Гран При на Русия в неделя, монегаксът обяви, че вече е оставил случилото се зад гърба си. 

„Мисля, че реакцията ми в колата бе неприемлива и тя показа, че все още има много неща, които да уча. В такава ситуация определено нямаше нужда от подобно нещо, така че по-добре е да си затварям устата и да карам“ заяви Шарл. 

„Трябва да се контролирам много по-добре и това бе единствената стратегия, която ни гарантираше двойна победа. Вярвам, че ще си извадя поуките от случилото се и това няма да се повтори повече“ добави той. 

Днес в Русия са първите две свободни тренировки преди състезанието, като ще бъде изключително интересно как ще се представят Черните кончета и дали ще продължат с възхода си.