Себастиан Фетел се направи на ударен и обяви, че не е наясно какво точно се е случиро в Гран При на Русия по отношение на заповедите от отбора. 

Германецът отказа на няколко пъти да върне първата позиция на съотборника си във Ферари Шарл Льоклер, който в началото го изтегли пред Люис Хамилтън. 

Впоследствие размяната стана при смяната в бокса, след като Фетел остана на пистата доста по-дълго, отколкото трябваше и така Ферари компрометираха състезанието и на двамата. Себ отпадна малко след това, което пък помогна на Мерцедес да излязат начело и в крайна сметка и да спечелят двойна победа. 

„Не знам какво точно се случи. Мисля, че имахме договорка с Шарл, с когото говорихме преди надпреварата. Смятам, че всичко бе ясно, но явно съм пропуснал нещо. Ще обсъдим какво стана, но сме разочаровани, тъй като искахме двойна победа, а се получи нещо съвсем различно” заяви Фетел. 

„Не искам да разкривам договорката, макар че хората трябва да знаят и не е кой знае какво. Не желая да поставя в отбора в лоша позиция за нещо, което някой е казал тук или там. Ние обсъждахме начините да се справим с Люис. Започнах отлично и след това имах няколко варианти, които обаче не искам да разкривам” добави Фетел. 

За Льоклер всичко бе ясно. „Тактиката бе аз да го изтегля на дългата права в началото и след това … не знам какво стана. Ще говоря с отбора, за да разбера какво е положението. Все пак е жалко, че всичко се разви така” изтъкна той.