Ферари трябва много внимателно да контролира пилотите си през следващия сезон, тъй като в противен случай рискува да даде титлите отново на Мерцедес. За това предупреди читирикратният световен шампион Ален Прост. 

Скудерията се възроди след лятната пауза и спечели 3 от следващите 5 състезания, като определено можеше да триумфира в Русия и Япония също. Създаде се обаче ожесточено съперничество между Себастиан Фетел и Шарл Льоклер, което ако не бъде контролирано, ще донесе много проблеми на италианците. 

„Ситуацията за ръководството на отбора определено е трудна. Предвид опита си Фетел се считаше за пилот №1 в отбора, но сега положението е по-различно, така че наистина за тях ще бъде трудно да се справят, особено догодина“ заяви Прост. 

„Смятам, че те ще бъдат силни през 2020-а и ще трябва много внимателно да балансират при борбата между пилотите си, защото това може да даде титлата на Мерцедес. Впечатляващо е колко бързо Льоклер се адаптира в отбора и почти си спечели статут на първи пилот. Макар и много млад той показва забележителна зрялост, а Ферари за първи път попадат в подобно положение“ добави той.