Макс Верстапен с Ред Бул спечели квалификацията преди Гран При на Бразилия и ще стартира от полпозиция утре. 

Холандецът бе много бърз през цялото време и логично остана на върха, като изпревари Себастиан Фетел с Ферари, който ще бъде до него на първа редица. 

Световният шампион Люис Хамилтън остана едва трети с Мерцедес, а до него ще бъде съотборника му Валтери Ботас, след като Шарл Льоклер даде четвърто време, но е наказан с 10 места и ще стартира от втората половина на колоната. 

В първата сесия изненадата бе отпадането на Дани Квят с Торо Росо и на Карлос Сайнц с Макларън. Напред не продължиха още Ланс Строл с Рейсинг Пойнт, очаквано пилотите на Уилямс Джордж Ръсел и Коберт Кубица. При Сайнц отпадането бе свързано с проблем с двигателя и в резултат не успя да запише време, така че испанецът ще стартира от дъното на колоната. 

Макс Верстапен с Ред Бул демонстрираше отлично темпо като оглави и втората сесия, в която Шарл Льоклер, който утре щеше да стартира така или иначе 10 места по-назад, направи силен тур с медиум, така че в състезанието ще бъде с различна стратегия. 

Изненадващо напред продължиха пилотите на Хаас Кевин Магнусен и Ромен Грожан, а отпаднаха Ландо Норис с Макларън, Дани Рикардо с Рено, Антонио Джовинаци с Алфа Ромео, Нико Хюлкенберг с другата кола на Рено и Серхио Перес с Рейсинг Пойнт. 

В третата сесия при първите бързи обиколки Макс бе най-бърз макар и с аванс от едва 0.008 и то след като почти излезе от пистата. Себастиан Фетел и Шарл Льоклер останаха след него, заемайки позиции пред пилотите на Мерцедес. Верстапен запази предимството си и в решаващите обиколки, за да остане на върха.