Във Формула 1 е на път да се разрази война между по-голямата част от отборите и Ферари. 

7 тима заплашиха Скудерията и ФИА със съд, заради ситуацията с мотора на италианците от миналата година. 

Тогава след лятната пауза се появиха сериозни съмнения, че Черните кончета са заобиколили правилата и са намерили начин да получат допълнителна мощност, като затова са били толкова бързи. 

Впоследствие случаят бе замазан, преди наскоро изведнъж от ФИА да обявят, че са постигнали споразумение с Ферари по въпроса. Така или иначе обаче, не стана ясно дали е имало нещо нередно с двигателя или не, което естествено ядоса конкурентите на най-успешния тим. 

В резултат Мерцедес, Макларън, Рейсинг Пойнт, Ред Бул, Рено, Алфа Таури и Уилямс поискаха официално обяснение от ФИА. В групата логично не влизат Хаас и Алфа Ромео, които са клиенти на Скудерията. 

„Ние сме изненадани и шокирани от съобщението на ФИА във връзка с разследването на задвижващата система на Ферари и решението, че е постигнато конфиденциално споразумение с Ферари за приключването на случая”. 

„Ние обаче декларираме официално, че ще продължим да търсим пълна яснота по въпроса, както и за това, че всички отбори в спорта са поставени при равни условия. При това положение си запазваме правото да дори да се обърнем към компетентните съдебни институции” се казва в официалното съобщение.