Уважаеми читатели на Gol.bg, продължаваме да ви представяме рубриката ни "Фен зона".

В нея ще имате възможност всеки един от вас да напише/изкаже вижданията си по важен за него спортен/футболен въпрос. 

Сега е моментът да излеете мъката и възхвала за любимите си отбори и личности.

Днес публикуваме материал на Вълко Маринов, който дава рецепта на Интер как да осъществи мечтаната покупка на голямата звезда на Барселона Лионел Меси.

Изпращайте вашите материали на info@gol.bg.

 

"Зад всеки успял мъж стои една силна жена" - това изтъркано клише се върти постоянно в интернет пространството и се повтаря най-вече от самите жени. Особено от тези с извънредно високо его или от такива, които са пълен провал в отношенията си с мъжете.

Но ако се замислим за смисъла на сентенцията, тя има тежест. Какво сме ние мъжете без жените? Колко сладки ще бъдат успехите ни без жени и как ще успеем да заздравим раните си без тях? Жената е необходима във всяко едно отношение - за подкрепа, за мотивация, за сваляне на стреса, за престиж.

Много рядко в историята на спорта е имало случаи, в които големи "мъжки" успехи са постигани без любезното косвено или директно съдействие на жените. Дали става дума за секс преди голямо състезание или за чисто психологическо въздействие, известно като "влюбване", това няма значение. Важна е ролята на жената. Тя е като слънцето, около което се върти като пионка и най-голямата звезда на даден спорт.

"Пионка" е и най-големият футболист на този век Лионел Меси. Трошащ рекорд след рекорд на "зеления чаршаф" (защо да го наричаме килим?!), Бълхата е 100% семеен мъж извън стадиона. Изцяло отдаден на любимата си Антонела, нищо чудно той не е вкусвал други устни, освен нейните. И в това няма нищо лошо, защото целта на всяко човешко същество е споделената любов.

Антонела определено има огромно влияние върху Меси не само извън терена. Тя е неговата голяма мотивация и му помага да избухва, демонстрирайки богатата си палитра от качества. Лео прави с топката неща, които се виждат много рядко.

Неговата съпруга обаче има огромна тежест и в още един изцяло спортен аспект - вземането на решения за кариерата. Напълно съм убеден, че Меси щеше да напусне този "разграден двор", ако нямаше жена и деца в град Барселона. Защото футболен клуб Барселона отдавна не е това, което беше. Нито на терена, нито като организация.

Шефските оставки тези дни на "Ноу Камп" се очакваха и само напълно незапознати със случващото се в клуба могат да бъдат изненадани. Барса е племето с много вождове, но с малко смели индианци. Тотален хаос на всяко едно ниво, който се маскира донякъде успешно с Меси и неговата гениалност.

Сега може и да смеете на слуховете за негов трансфер в Интер, но такива бяха нагласите и преди почти четвърт век, когато Роналдо смени Барса с Интер. Говоря за истинския Роналдо. За Феномена. За този, който не блъскаше по осем часа дневно във фитнеса, просто защото имаше природен талант и беше роден, за да върти любов с топката.

Ако шефовете на Интер имат малко повече мозък от каталунските си колеги, трябва веднага да се сетят, че не трябва да водят преговори нито с Лео, нито с неговия баща, нито с пиявици, изпълняващи ролята на агенти. Има само един човек, от когото зависи евентуален бомбастичен трансфер - госпожа Антонела Меси.

Жената е тази, която често решава вместо мъжа. "Бракуваните" знаят за какво говоря. Много сме силни на думи и действия, но преди пламенния монолог на лелката в гражданското. След това сме изпълнители и подизпълнители. И при появата на детето свикваме не само да изпълняваме, но и да мълчим. Само за справка: Лео вече има три деца от госпожа Антонела Меси.

Семейният мъж слуша не толкова защото не може да тропне на масата, а защото не му се занимава с подобни малки, но изтощителни психо-битки. Битки, в които крайният резултат винаги е един, защото интимното ембарго е голям бич. Дори за големите звезди.

В момента Барселона е "пламнал" клуб в хаос, който за капак няма и пари. Пари, с които е свикнал. Хаосът на "Ноу Камп" никога не е бил по-голям и най-голямата звезда на отбора със сигурност мисли за промяна. Просто няма как да се реши на такава с жена и три деца зад гърба. Защото основната задача на семейния мъж е да даде сигурност на семейството си.

Трансферът на Лео в Интер не е нито утопия, нито химера. Той е една изчакваща на полусъединител реалност. Всичко зависи от това дали Антонела Меси харесва град Милано и магазините в града. Дали самата тя ще одобри проект, в който нейният мъж ще бъде централна и разбира си - най-добре платена фигура. Защото както знаем, фамилия Меси обича парите.

Новият №10 на Интер може да бъде най-голямата изненада в цялата история на футбола. Ако Лео премине в Интер, моментално ще сложи в малкия си джоб трансфера на Кристиано от Реал Мадрид в Ювентус. Защото изненадата и мащабите ще са много по-големи.

"Никога не казвай никога". Особено ако жена ти изпитва симпатии към италианската култура. А това няма да е трудно. Просто трябва да се запознае с нея и с атмосферата на омайния Милано.

 

Вълко Маринов, специално за Gol.bg