Президентът на Арда (Кърджали) Петър Пешев обяви край на селекцията за дебютното участие на отбора в елита. Днес кърджалийци ще представят и последното си ново попълнение. Това е португалецът Жоао Аморим. Той пристигна в събота и мина прегледи, а днес ще парафира с клуба за 2 години.

До този момент Арда подписа договори с цели 11 нови играчи - Николай Банков, Александър Георгиев, Венцислав Василев, Дарко Глишич, Илиша Сам, Румян Овсепян, Емил Мартинов, Радослав Димитров, Ивайло Димитров, Зоран Гаич и Димитър Атанасов. Последният бе даден под наем на Ботев (Гълъбово).

"Приключихмее със селекцията. Като изключим Димитър Атанасов групата ни е от 27 души. Треньорът Стамен Белчев ще прецени дали ще я намали и с колко играчи", коментира Пешев пред "Тема Спорт". 

Почти сигурно Арда ще се раздели с поне трима играчи. Очаква се бразилецът Лукас Мартинс да бъде освободен. Той бе взет при влизането във Втора лига, но така и не показа нужното развитие. Митко Плахов и Петър Христов пък ще бъдат преотстъпени в друг отбор, като треньорският щаб ще следи развитието им.