Пирин Благоевград официално има вече нов собственик. Това е фондът "Емирейтс Уелт". С решение на Община Благоевград на редовната за юли сесия, 75% от Пирин вече са на на фонда, 25% остава общинското участие. С 31 гласа "за" и три "против" местните парламентаристи дадоха зелена светлина на новия проект.

Важна подробност е, че занапред парите от общинския бюджет за Пирин ще се използват само за ДЮШ. От своя страна представителят на "Емирейтс Уелт" Ива Уорън гарантира, че веднага в касата на клуба ще постъпи цялата сума от бизнес плана за първата година.

Още преди две седмици официално бе входиран в деловодството на Община Благоевград бизнес план за развитието, бюджетирането и структурата на управление на Пирин. В него са описани детайлно принципите на бъдещата съвместна дейност, бюджетите за следващите пет, седем и десет години, както и целите, които клубът ще си постави.

Планът е изработен съвместно от ръководството на благоевградския клуб и представителят на "Емирейтс Уелт" Ива Уорън. Инвестиционните намерения на фирмата-спонсор са отлични и предвещават едно добро, стабилно и успешно бъдеще за футбола в Благоевград, надяват се в града в Пиринския край.