Първият вицепрезидент на Българския футболен съюз в оставка Йордан Лечков заяви, че Георги Дерменджиев вече може да се счита за селекционер на националния отбор.

"Обявявам го, нека се знае. Георги Дерменджиев е новият селекционер на България. Всичко е уточнено, той вече е начело на отбора. Утре ще довършим нещата документално", каза Лечков пред "Спортал". 

Дерменджиев наследява на поста Красимир Балъков, който подаде оставка в петък.

Самият треньор може да се похвали като №1 сред българските специалисти по брой мачове в европейските турнири като помощник и старши треньор. Водил е Лудогорец и Левски като старши треньор, както и Спартак (Пловдив) и Сливен. В Казахстан за кратко беше наставник на местния Ордабасъ (Шимкент). Дълги години работи и като помощник в Литекс, където е с основна заслуга за успехите на този клуб.

Като футболист кариерата му минава основно в Спартак (Пловдив), Славия и Янтра (Габрово). С "белите" печели Купата на България през 1980-а година и има щастието да играе с майстори като Андрей Желязков, Чавдар Цветков, Илиян Алдев, Атанас Александров, Георги Минчев.

През 2014-а година беше избран за треньор номер 1 в българското футболно първенство.