Звездата на Левски Станислав Костов и неговият отбор са новият стар шампион на благотворителния турнир ScaptoCup. На финала в надпреварата в Благоевград Слави Костов Тийм се изправи срещу младите надежди на местния Пирин.

Костов влезе в ролята на треньор заради контузията, която лекуваше дълго време, а на терена под негово ръководство играха капитанът на Лудогорец Светослав Дяков, Юли Попев, Антон Костадинов, Владислав Златинов. Последният вкара и единствения гол в мача за успеха с 1:0 над "орлетата". 

Непосредствено преди финала се състоя и благотворителен търг. Сред най-скъпо платените артикули бяха фланелките на звездите в световния футбол Христо Стоичков, Димитър Бербатов и Алваро Мората.

Общата им стойност, заедно с топка с автограф от Камата, възлезе на 15 200лв. Сред подкрепилите каузата на ScaptoCup са още Николай Бодуров, Кирил Десподов, Страхил Попов, Кристиян Малинов, Али Соу, Георги Петков, Благой Георгиев, Даниел Боримиров и други.

"По-хубаво от детската усмивка няма, особено по тези празници и не само, през цялата година трябва да сме с отворени сърца за добри дела!", сподели един от участниците в турнира и капитан на Лудогорец Светослав Дяков.

ScaptoCup се превърна в традиция за Благоевград като този път предложи на зрителите освен интригуващи мачове на малчуганите от школите в региона, а и Коледен базар.

Средставата от турнира ще бъдат дарени за модернизация на Операционна зала в Родилно отделение, както и Детско отделение към МБАЛ Благоевград.