Играчите на Локомотив Пловдив получиха забрана да разговарят с медиите, след като местните власти започнаха разследване относно вероятно нарушение на мерките са масови събирания след цитирането на играч от „смърфовете“ за подновени тренировки.

Централният защитник на „пловдивчани“ Лукас Масоеро споделил пред местния вестник Diario Uno в петък, че съставът е подновил тренировки. „Днес стартирахме групови занимания от по четирима души с треньора. Отидохме впоследствие до съблекалнята, където стояхме на разстояние един от друг“, разкри бранителят. Локомотив, шампион на страната от 2004, не пожела да коментира новината за Ройтерс.

Въпреки това, стражът на носителя на Купата на България за 2019 Мартин Луков сподели пред местните медии: „Вече нямаме право да правим изявления”. България, която удължи извънредното положение в страната до 13 май в опит да спре разпространението на COVID-19, вече наложи забрана за събиране на повече от двама души на едно място. Регионалният здравен инспекторат в Пловдив заяви, че е предупредил Локомотив с протокол, казвайки, че всяка тренировъчна сесия по време на извънредното положение е строго забранена.

„В самоизолация сме от почти четири седмици. Истината е, че доскучава и очакваме някакво решение относно първенството“, сподели 25-годишният Масоеро, който се присъедини към клуба през 2018. Все още не е ясно кога ще бъде подновен вътрешният шампионат".

"Към момента, в страната има 565 потвърдени случая и 22 жертви на вируса. Както повечето европейски страни, България затвори училищата, ресторантите и другите публични места, като наложи и временна забрана за чуждестранни и домашни пътувания. /БГНЕС