Легендата Стилиян Петров направи сериозен намек, че обмисля да се кандидатира за президент на БФС. Той стори това в "Шоуто на Николаос Цитиридис" по bTV. Изборите бяха отложени за есента заради пандемията от коронавирус и това ще даде време на Стенли да се подготви.

"Много се радвам, че моето име са спряга за този пост. Но да не забравяме, че аз съм извън България вече 20 години, което е и добре и не много добре. Защото бъдещият президент трябва да бъде със силен екип. Това при мен е голям проблем. Да, анализирал съм, гледал съм, искам да погледна сериозно на нещата, дали има шанс за промяна, дали може да се промени нещо, дали хората искат тази промяна. Мисля, че има доста по-силни кандидати от мен, но ако и моето име е замесено, оглеждам нещата, оценявам ги и може би след няколко месеца, когато се реши за конгреса, ще обявя и финалното си решение", каза Стилиян Петров. 

Той коментира и първите си стъпки в Селтик, където се превърна в легенда. "Когато подписах със Селтик и преминах в един голям гранд осъзнах, че съм много назад не само физически, не само технически, но и в много други компоненти. Тогава видях колко е важно да знаеш езика, да можеш да общуваш. Това бе проблем, който трябваше да наваксам бързо. Тогава имах приятел, който държеше бургер ван и за мен това бе много хубав период, защото се виждах с хора, общувах, започнах да говоря езика. Малки неща, които ме доближаваха до съблекалнята, а това бе много важно. Не съм продавал бургери, но тогава съм изялждал по 3-4 на ден. Ако видиш снимки от този период, ще забележиш, че съм няколко килограма над нормата"..

"Много набързо влязох в атмосферата, в начина на мислене в Шотландия. Това бе много важно за мен. Успях да се впиша в съблекалнята, да общувам със съотборниците си. Те започнаха да ме приемат по по-различен начин. Тогава видях колко важно е да мога да комуникирам, да съм част от съблекалнята и да съм част от един голям клуб", разказа Стенли.