Цели 157 000 души са се подписали в петиция, с която целят да накарат ръководството на Шефийлд Юнайтед да не предлага договор на уелския нападател Чед Евънс.

Евънс, който преди играеше именно за Юнайтед, излезе преди седмици от затвора, след като излежа половината от 5-годишната си присъда за изнасилване. Бившият футболист на Манчестър Сити беше осъден за сексуално нападение над 19-годишна жена през 2011 година.

От Шефийлд Юнайтед все още не са дали ясен отговор на въпроса дали Евънс ще се присъедини отново към отбора, или не. Сигурно е обаче, че 25-годишният футболист ще има възможност да тренира с "остриетата".

Мениджърът на Юнайтед Найджъл Клъф също не даде много яснота по въпроса, като само каза, че едно такова решение трябва да бъде взето от някой от собствениците - Кевин МакКейб или саудитския принц Абдула Бин Муса'ад Бин Абдул Азиз.

Асоциацията на професионалните футболисти в Англия застана на страната на Евънс и заяви, че трябва да му се даде втори шанс. Голяма част от феновете на отбора също искат да видят Евънс отново с екипа на любимия си клуб, но феминистки организации, както и много хора от цяла Англия са на противоположното мнение.

По време на делото Евънс, който има 48 гола в 113 мача за Шефийлд Юнайтед, призна, че е правил секс с жертвата си, но отрече да я е насилвал. Въпреки това той получи ефективна присъда.

(БТА)