Както се очакваше Астън Вила потвърди, че Стив Брус е новият мениджър на отбора. Опитният специалист се завръща в професията, след като се раздели с Хъл Сити през лятото и заменя Роберто ди Матео. 

„Това е прекрасна възможност, защото това е един от най-големите клубове в страната. Да получа възможност да работя тук е нещо прекрасно. Ще се насладя на предизвикателството да опитам да върна отбора там, където му е мястото и да преобърна тенденцията от последните години. Много съм радостен и се надявам, че ще оправдая доверието“ заяви Брус. 

В момента Вила е на 19-о място в Чемпиъншип, на 15 точки от лидера Хъдърсфийлд, като новият наставник ще дебютира в областното дерби срещу Уулвърхемптън. На 30-и октомври пък е градския сблъсък с Бирмингам Сити, където той работи в продължение на няколко сезона преди време. 

„Много съм радостен, че мога да приветствам Стив с добре дошъл при нас. Той има сериозен опит зад гърба си и вярвам, че в негово лице привличаме отличен мениджър. Разговорите ми с него бяха плодотворни и очаквам с нетърпение да работим заедно“ заяви собственик Тони Кся. 

До момента Брус може да се похвали с това, че е печелил 4 промоции за Висшата лига, като бе спряган и за национален селекционер на Англия преди назначаването на Сам Алърдайс през юли. Той е 6-ият треньор, който ще води отбора за последната година и половина.