Талантът на Астън Вила Джак Грийлиш удължи договора си с клуба за още 5 години. От настоящия контракт на младока оставаха още два сезона. 

През лятото сериозен интерес към 23-годишния играч имаше от Тотнъм и оферта от Шпорите за 25 милиона паунда дори бе отхвърлена от бирмингамци. 

Говореше се, че и Ливърпул го иска, но в крайна сметка той остана на „Вила Парк“, след като клубът успя да реши и финансовите си проблеми, благодарение на новите собственици и свежите инвестиции. 

„Това е фантастична новина за всички свързани с нашия футболен клуб. Джак е огромен талант, за когото вярваме, че ще играе основна роля в стремежа да се върнем там, където ни е мястото и сме щастливи, че той ще продължи да носи нашия екип“ заяви изпълнителният директор на Вила Крисчън Пърслоу. 

Грийлиш е стартирал във всеки един мач от началото на сезона в Чемпиъншип, но още не се е разписал, а и след само една победа в последните 7 мача, бирмингамци се смъкнаха на 13-о място, но все пак са само на 5 точки от лидерите Лийдс и Мидълзбро.