Ден след като бе замерен със зелка от недоволен фен, мениджърът на Астън Вила Стив Брус бе уволнен. С него си тръгват и всички треньори от екипа му. 

Само една победа в последните 10 мача накара шефовете на бирмингамци да предприемат радикални действия в стремежа да върнат тима сред претендентите за промоция в Чемпиъншип. 

Вчера Вила направи 3:3 срещу последния Престън, което смъкна отбора на 12-о място в класирането. Разликата до лидерите не е чак толкова голяма – 7 точки, но босовете явно смятат, че Брус се е изчерпил и е време за промяна. 

„Бихме искали да благодарим на Стив и неговия екип за работата и отдадеността им и им желаем всичко най-добро в бъдеще. Процесът по търсене на нов мениджър вече започна. За съботния двубой срещу Милуол отборът ще бъде воден от мениджъра на младежкия тим до 23 години Кевин Макдоналд“ се казва в официалното съобщение. 

Брус пое Вила през октомври 2016-а, в началото на първия сезон след изпадането от Висшата лига и го стабилизира, като съставът завърши 13-и. През миналата кампания пък дойде и загубата във финала на плейофите срещу Фулъм, която бе  крайно разочароваща.