Мениджърите на Манчестър Сити и Ливърпул – Пеп Гуардиола и Юрген Клоп, започнаха психологическа война преди голямото дерби между двата отбора от 21-ия кръг на Висшата лига.

Според мнозина специалисти този мач може да се окаже решаващ в борбата за титлата. Преди сблъсъка на "Етихад" мърсисайдци имат преднина от 7 точки пред шампионите и евентуална победа ще ги отдалечи на върха в класирането.

Гуардиола и Клоп, които са врели и кипели в подобни битки, се опитаха да смъкнат напрежението от възпитаниците си, засипвайки противника със суперлативи. "Ливърпул е най-добрият отбор в историята на Англия", изстреля без да се замисля испанецът. Германецът отговори: "Манчестър Сити е най-силният отбор на света".

Естествено, думите на двамата са капани за съперника, a Пеп добави: "Когато печелим много мачове, не означава, че ще го правим и в бъдеще. Чувствам, че всеки може да ни победи, но и имам чувството, че можем да победим всеки", след което припомни разгрома с 5:0 над мърисайдци на "Етихад" през миналия сезон във Висшата лига.

"Можем и сега да спечелим. Знам, че днес никой не ни вярва, но можем да победим. В момента Ливърпул е най-добрият отбор в Европа по отношение на последователност и контрол на детайлите в играта. Хората питат какво ще правим, ако загубим, но ние не говорим за това. Ще преследваме победата, защото искаме да бъдем в битката за титлата", допълни Гуардиола.

От своя страна Клоп не пропусна да похвали испанския спец и каза още, че подобни мачове са за 6 точки, което ще мотивира Сити на 100%. "И ние трябва да сме подготвени. Ще бъде много трудно, защото съперникът наистина е много силен. Трябва да действаме смело, да покажем желание", добави германецът.

Относно шансовете за титлата той заяви: "Когато виждам хората по улицата, те живеят нормален живот. Харесва ли им играта на Ливърпул? Разбира се, но е неуважително да се мисли, че феновете ни вече празнуват. Резултатите и играта вдъхват доверие, футболистите ни имат класа. Ако изоставахме с 10 точки от Сити нямаше да кажа, че не можем да ги догоним. Едва началото на месец януари сме", завърши Клоп.

Сити приема Ливърпул утре от 22.00 часа наше време.