Англия ще се оплаче от расистките обиди от страна на черногорските фенове, обяви селекционерът Гарет Саутгейт. 

Снощи Трите Лъва сразиха домакините с 5:1 в Подгорица и продължават с отличното си представяне, но Дани Роуз и Рахийм Стърлинг бяха обиждани на расистка основа, а Калъм Хъдзън-Одой бе замерен със запалка и това няма да бъде подминато от треньора на гостите. 

„При жълтия картон на Дани Роуз в края на мача, зад себе си определено чух расистки скандирания. Това е напълно неприемливо. Играчите ни обаче имат пълната ни подкрепа и ние ще съобщим за случилото се, а и мисля, че делегатът на УЕФА също чу. Ще направим каквото е необходимо, защото такива неща нямат място във футбола“ заяви Саутгейт. 

Рахийм Стърлинг пък призова за сериозно наказание за домакините. „Техният стадион трябва да бъде затворен. Просто е необходима сериозна санкция, за да се замислят следващия път преди да направят подобно нещо. Хората, които имат необходимите инструменти трябва да вземат мерки, защото какво решава една глоба? Трябва всички фенове да бъдат наказани, за да помислят внимателно следващия път, когато дойдат на стадиона как ще се държат“ заяви нападателят. 

„Същото се отнася и за нашите привърженици. Когато накажеш един или двама, това не решава нищо. Все пак сме 2019-а година и времената са съвсем различни. Такова нещо не трябва да се случва“ добави той.