Холандия обърна Англия с 3:1 след продължения и стигна до финала в Лигата на Нациите, където ще се изправи срещу Португалия в неделя. 

Двубоят предложи много интересни моменти, драма с ВАР и две груби грешки, с които на практика англичаните се самоубиха и така допуснаха разочароващо поражение, въпреки че поведоха през първото полувреме. Те ще трябва да почакат обаче още за първия си трофей от 1966 година насам.  


В състава на Англия Хари Кейн очаквано остана на пейката за сметка на Маркъс Рашфорд. Младокът Джейдън Санчо също стартира, а както се разбра по-рано Рахийм Стърлинг бе капитан. Холандците също бяха в очаквана единайсеторка, като нападението бе формирано от Бабел, Бергвайн и Депай. 

Първото по-опасно положение бе за англичаните, след като Джейдън Санчо се измъкна отляво и подаде пред вратата, където обаче Стърлинг остана под топката. Холандците отговориха с положение пред Депай след грешка на Уокър и нападателят стреля, но защитник блокира изстрела и за Пикфорд нямаше проблеми. 

Малко след това дойде и отлична ситуация пред Бергвайн, който проби в наказателното поле и остана на чиста позиция, но ударът му с левия крак бе слаб и не затрудни вратаря на Англия. 

Последваха равностойни минути, в които нямаше кой знае какви опасности пред двамата вратари. Така обаче се стигна до 30-ата минута, когато Англия спечели дузпа след огромна глупост на Де Лихт. 

Върната топка към защитника мина зад гърба му, а след това в опита да избие бранителят  намери крака на Маркъс Рашфорд. Дузпата бе повече от категорична и тя бе превърната без проблеми в гол от нападателя на Манчестър Юнайтед. 

Последва натиск на Лалетата и Пикфорд се справи с изстрел на Райън Бабел от около 20 метра. В 37-ата минута обаче, англичаните бяха близо до нов гол. Санчо се измъкна от Де Лихт е Де Роон, след което подаде към Рашфорд, но Дъмфрис се намеси с впечатляващ шпагат, за да предотврати попадение. Делф стреля точно в Силесен и паузата дойде при преднина за Англия. 

След нея Санчо накара Силесен да се намесва преди холандците да заиграят по-добре. Грешка на Уокър бе поправена от Пикфорд, който спаси удар  на Депай. Оранжевите действаха по-добре и в 73-ата минута усилията им бяха възнаградени. След корнер Де Лихт засече  с глава и вкара хубав гол, за да изравни и да се реваншира да грешката си в началото. 

Драмата обаче тепърва предстоеше, защото англичаните натиснаха и стигнаха до гол в 84-ата минута. Попадението на Лингард обаче, бе отменено след намесата на ВАР заради минимална засада. До края Хари Кейн и Стърлинг стреляха неточно и така мача влезе в продължения. 

Те започнаха с удар на Лингард, който Силесен спаси, а след това Кейн изби пред голлинията след опит на Ван Дайк. Депай стреля опасно от свободен удар преди късметът да се усмихне на Лалетата. 

В 97-ата минута Стоунс бе притиснат от Депай, който му отне и напредна, след което стреля. Пикфорд спаси, но Промес и Уокър се хвърлиха за топката, холандецът стреля, но нямаше да бъде точен преди да се стигне до рикошет в бранителя и топката да се окаже в мрежата – 2:1 за Холандия!

До края на първото продължение Англия не направи нищо особено, а в средата на второто всичко за Трите лъва приключи след нова глупост в защитата. Баркли опита да върне към Пикфорд, но намери Депай, който върна към Промес, който от въздуха вкара на празна врата за крайното 3:1. 

Холандия – Англия 3:1 (прод)
 
0:1 Рашфорд 32 дузпа
1:1 Де Лихт 73
2:1 Уокър 97 автогол
3:1 Промес 114
 
Холандия: Силесен, Дъмфрис, Де Лихт, Ван Дайк, Блинд, Вайналдум, Де Роон (68 Ван де Бек), Де Йонг (114 Строотман), Бергвайн (90 Прьопер), Бабел (68 Промес), Депай
Англия: Пикфорд, Уокър, Стоунс, Магуайър, Чилуел, Райс (106 Али), Делф (77 Хендерсън), Баркли, Стърлинг, Санчо (61 Лингард), Рашфорд (46 Кейн)