Англия загуби от Франция с 1:2 във вълнуващ мач от груповата фаза на европейското първенство до 21 години. 

Исканият от Манчестър Юнайтед Аарън Уан-Бисака си отбеляза автогол в самия край, за да донесе победата на Петлите в мач, предложил много емоции. 

Англичаните играха силно до почивката, но направиха много пропуски. В началото на второто полувреме, все пак Фил Фодън отбеляза страхотен гол, като тръгна от своята половина и преодоля четирима съперници преди да вкара. Попадението му бе сравнено с подобен гол на Джон Барнс срещу Бразилия през 1984-а на „Маракана“. 

Последва обаче червен картон за Хамза Чаудри в 63-ата минута и това промени нещата. Французите, които в 25-ата минута изпуснаха дузпа, която бе спасена от Дийн Хендерсън, отново не успяха да вкарат от бялата точка и в 66-ата минута, когато Усем Ауар стреля в гредата. 

Джонатан Иконе обаче изравни с далечен изстрел в 89-ата минута, а в 95-ата при опита си да изчисти Уан-Бисака прати топката в собствената си врата и това означаваше разочарование за англичаните, които сега срещат Румъния във важен мач за оставане в турнира. 

„1:1 щеше да бъде справедлив резултат, но за съжаление футболът не е справедлива игра“ коментира разочарован мениджърът на Англия Ейди Буутройд.