Нюкасъл шокира Евертън с два гола в продължението на мача, за да измъкне 2:2 в двубой с невероятен завършек от 24-и кръг на Висшата лига. 

Карамелите доминираха и трябваше да спечелят закономерно, но в последните секунди изпуснаха по невероятен начин победата. 

Мойс Кийн вкара първия си гол за клуба в 30-ата минута, когато бе намерен от Бернард и вкара с нисък удар. След това бившият нападател на Ювентус изпадна в екстаз. 

Няколко минути след началото на второто полувреме Доминик Калвърт-Люин се възползва от грешка на Джамал Ласелс и реализира 10-ия си гол за сезона в шампионата, за да направи 2:0. 

Всичко вървеше спокойно и мърсисайдци очакваха края на мача, когато в 94-ата минута Свраките върнаха един гол при статично положение, при което се разписа Флориан Лежун с красив удар. 

В последните секунди гостите пратиха топката пред вратата на Евертън, получи се разбъркване, домакините не успяха да изчистят и отново Лежун бе на точното място, за да реализира. 

Така за пореден път късметът покри Нюкасъл, който спечели изключително ценна точка. В Евертън сигурно дълго ще се чудят как успяха да изпуснат успеха. И двата тима имат по 30 точки и са в средата на класирането.