В лагера на Хофенхайм напрежението се покачва след историческите шест поредни равенства в Бундеслигата. При вчерашното реми 1:1 с Майнц момчетата на Юлиан Нагелсман нацелиха 4 (четири) греди и вече изостават на шест точки от четвъртия РБ Лайпциг.

"Направо е лудост, защото инвестираме много големи усилия. Трябваше да се възнаградим с повече от това. Това равенство направо ме влудява, ако трябва да съм честен", заяви разписалият се вчера Керем Димербей.

Той вкара още в 11-ата минута при първото положение в мача, но Жан-Филип Матета изравни пет минути по-късно. Стивън Цубер (27 минута), Бенямин Хюбнер (35 минута), Ишак Белфодил (66 минута) и Винченцо Грифо (добавеното време) пък бяха отказани от гредите. В края на мача статистиката показа 26:11 удара за Хофе.

Само в последните си три мача Хофенхайм е отправил 73 изстрела, срещу 29 за противниците. И въпреки това спечели едва три точки. 

"Ние сме лидери в таблицата по пропилени положения. Ако се бяхме възползвали от някои от тях, сега щяхме да имаме съвсем различен точков актив. Раздаваме се много и заслужаваме по-добро възнаграждение. Трябва да сме по-ефективни. Защото в края противникът взима това, което и ние, макар и с по-малко усилия", заяви треньорът Нагелсман.

Все пак е за отбелязване, че Хофе няма загуба в последните си 10 шампионатни мача, но пък не успя да спечели цели осем от тях.