Германия - Естония, двубой от квалификационна група "С" за Евро 2020. Стадион "Опел Арена" в Майнц, 21.45 часа българско време.


Групата на Бундестима:


 

Прогноза на Gol.bg:

Световният шампион за 2014 година започна отлично квалификационния цикъл, постигайки важни победи в Холандия и Беларус. Шестте точки бяха гарнирани и с много добра игра, което дава повод за оптимизъм на германците след горчилката на мондиала в Русия. Естонците не взеха точка в първите си два мача в групата, губейки от Северна Ирландия с 0:2 на Острова и с 1:2 у дома.

Двете отбора имат три мача помежду си и напълно очаквано предимството е изцяло в полза на Маншафта, който има огромно предимство в общата голова разлика - 11:1. 

Интересното обаче е, че последният мач между двата отбора се играе преди 80 години в Талин, когато германците печелят с 2:0. Това е най-дългата пауза за Германия в съперничеството с европейска нация.

Момчетата на отсъстващия селекционер Йоахим Льов са в серия от 13 поредни победи в квалификации, постигайки обща голова разлика 50:7. Като цяло германците загубиха само два квалификационни мача в последните 54 двубоя, постигайки цели 47 победи.

В последните си 29 домакински мача Бундестимът изкова 23 победи и не загуби нито веднъж. Последното поражение (0:3 срещу Чехия) пред собствените фенове беше регистрирано на 17 октомври 2007 година. Тогава обаче германците вече се бяха класирали за европейското.


Резултат: Германия - Естония 3:0