Щастливият треньор на Наполи Маурицио Сари заяви след победата с 1:0 като гост на Ювентус, че за него би било богохулство да сменя стила на тима си в който и да е мач. Южняците спечелиха с гол на Калиду Кулибали в 90-та минута на двубоя и намалиха разликата от Юве на само точка.

„Това беше перфектно, нали? Ако бяхме качили темпото по-рано, щяхме да приключи двубоят по-бързо. Ние дойдохме тук с целта да играем футбол и да принудим Ювентус да играе на контраатаки. Дадохме им само няколко статични положения, тъй като са по-добре физически, но като цяло контролирахме нещата. Щеше да бъде богохулство да изневерим на стила си, който ни доведе до тук.

Досега през сезона просто се забавлявахме. Имаме невероятни фенове, но Юве продължава да бъде пред нас, така че има за какво да играем. Трябва да се възползваме от всяка възможност, за да ги минем.

Победата тук винаги е много сладка и трудна, но над всичко е това, че донесохме много радост на феновете си. Невероятно задоволени от себе си сме, но за всички е ясно, че това е само един мач.

За съжаление в днешния футбол Наполи не може да се сравнява с икономически мощните клубове. Но ние можем да растем в технически и тактически. Нашата работа е да даваме 105% от себе си, за да постигнем потенциала си. Този отбор израсна много пред очите ми. Ние дойдохме в Торино, един от най-тежките стадиони в Европа, и играхме без страх. Това е повече от позитивен резултат“, каза Сари.