Футболната федерация на Италия е отправила официално предложение към Карло Ачелоти да поеме националния отбор на "адзурите". Това съобщи едно от най-авторитетните издания Sky Sport Italia.

Подробности около договора не се съобщават, но бившият треньор на Милан, Реал Мадрид и Байерн Мюнхен е сочен като фаворит за поста, защото е без работа от есента, когато беше уволнен "Алианц Арена". Въпросът е дали самият Анчелоти ще се навие да застане начело на четирикратният световен шампион.

В няколко интервюта той заяви, че предпочита да работи в клуб и по-специално в Англия, като името му е спрягано за завръщане в Челси и ПСЖ, както и с Арсенал, където от лятото ще се търси нов мениджър заради напускането на легендата Арсен Венгер.

Имената на Роберто Манчини, който е начело на Зенит Санкт Петербург, и Фабио Капело, също са свързвани с Италия. От Ботуша обявиха, че новият селекционер ще бъде обявен през месец май, а постът е вакантен от есента, когато Джанпиеро Вентура беше освободен след отпадането от Швеция на баражите за класиране на Мондиала в Русия.