Призивът за стачка в завода на Фиат-Крайслер (Fiat-Chrysler) в Южна Италия срещу купуването на футболната супер звезда Кристиано Роналдо от Ювентус е "славно фиаско", каза говорителят на компанията, цитиран от ДПА.

"Само петима служители от около 1700, които бяха първа смяна (в завода в Мелфи), стачкуваха. Участието в стачката беше 0,3 процента", твърди говорителят на Фиат в изявление по електронната поща.

Основният акционер във Фиат-Крайслер е семейство Аниели, което притежава и Ювентус. Футболният клуб от Торино обяви миналата седмица сделката за Роналдо за 112 милиона евро (131,4 милиона долара).
Един от синдикатите в завода в Мелфи организира стачката от неделя вечерта до вторник сутринта като протест срещу "неприемливото" прахосване на пари.

"Честно ли е това? Нормално ли е един човек да печели милиони, а хиляди семейства да са без пари в средата на месеца", попита представител на синдиката на 11 юли, когато беше обявено привличането на Роналдо.

Другите синдикати в Мелфи критикуват стачката, окачествявайки я като "обикновена рекламна сензация" за сделка "която нямо нищо общо с трудовите въпроси и работниците". 

33-годишният Кристиано Роналдо се присъедини към Ювентус от Реал Мадрид. Той пристигна в Торино вчера и се очаква да бъде официално представен пред феновете и медиите днес в 18.30 часа.