Бившият треньор на Наполи Маурицио Сари заяви, че тимът заслужава да спечели титлата на Италия „заради града и заради феновете“. Сегашният мениджър на Челси бе близо до това да вдигне „Скудетото“ през миналия сезон, когато южняците спечелиха 91 точки. Това обаче се оказа недостатъчно да бъде свален от върха хегемона в последните години Ювентус. Сега начело на Наполи е Карло Анчелоти, който ще се опита да донесе първа титла на клуба от 1990 година.

„Надявам се да го направи, за града и за феновете. Неапол е необикновен град, който заслужава подобна радост. Като фен на Наполи, аз съм щастлив, че Карло е треньор на отбора, не само за това, което е постигнал, но и заради това, че ще извлече най-доброто от всички в отбора.

Често се сещам за онзи мач във Флоренция. Можеше да напишем невероятна история – моя мечта, мечта на отбора и на целия град. Някои хора иронизират думите ми, но всеки, който се е занимавал със спорт, знае, че ние загубихме титлата в хотела.

Най-добрият момент? Няма по-хубаво от това, което направихме в Торино и победата над Ювентус. Беше уникална нощ, а неаполитаните показаха колко много ни обичат. Най-лошият момент? Това, което каза Аурелио Де Лаурентис след загубата от Реал Мадрид на „Бернабеу“.

Със сигурност една от целите ми е да завърша кариерата си в Наполи. Но преди това искам да направя нещо в Челси, прекрасен клуб. Тук всичко е на много високо ниво, няма едно нещо, което да не функционира добре. За мен е мечта да бъда в такъв клуб“, каза Сари.