Наполи изтръгна трудна победа с 3:2 над Болоня в среща от 19-ия кръг на Серия А и събра 44 точки, на 9 от лидера Ювентус. Победата на домакините дойде много трудно срещу борещия се за излизане от зоната на изпадащите Болоня, като победното попадение вкара Дрийс Мертенс две минути преди последния съдийски сигнал.

Два гола за успеха на домакините вкара поляка Аркадиуш Милик, а гол и пас записа Дрийс Мертенс. Феновете на Наполи защитиха своя футболист Калиду Кулибали, като някои от тях сложиха маски с неговия лик преди мача, а други вдигнаха транспаранти. 27-годишният сенегалски национал беше обиждан с маймунски звуци по време на мача с Интер (Милано), а сега всички в Неапол решиха да му засвидетелсват подкрепа.

Домакините откриха резултата в 16-ата минута, след като Милик и Мертенс докопаха топката и в мелето евентуално полякът последно я бутна във вратата на Лукаш Скорупски. Но гостите, водени от Филипо Индзаги, нямаха намерение да се предават и изравниха в 37-ата минута чрез Федерико Сантандер. Аржентинецът засече с глава центриране на Родриго Паласио.

Мачът се разви по същия сценарий и след почивката, а Милик отново беше в прегръдките на своите съотборници, засичайки с глава подаване на Кевин Малсюит. Домакините имаха и други ситуации, но малко преди да стане 2:2 воле на Мертенс се отклони във Филип Хеландер и едва не наказа вратаря Скорупски, който скочи, а топката мина на сантиметри. Бразилецът Данило увенча усилията на своите 10 минути преди края пак с глава. Той надскочи Раул Албиол след центриране на Ерик Пулгар от свободен удар и прати топката зад Алекс Мерет oт 6 метра.

Но две минути преди края на мача Мертенс осигури успеха на своите с 10-ия си гол във вратата на Болоня. Той тръгна на дрибъл и с финт изстреля топката от 20 метра по диагонала, като кълбото мина под ръката на скочилия да я улови вратар Скорупски и влезе в близкия за него ъгъл.