Лацио докопа 3:3 срещу Аталанта в първи двубой от 8-ия кръг на Серия А, макар и да изоставаше с 0:3 на почивката. 

Римските орли изиграха трагично първо полувреме и логично всичко изглеждаше загубено за тях, след като Луис Муриел се разписа на два пъти за Бергамаските в 23-ата и 28-ата минута, а Алехандро Гомес направи 3:0 в 37-ата!

Гостите обаче явно решиха, че са си свършили работата и след паузата отстъпиха инициативата мина при домакините, които след няколко пропуска върнаха интрагата. Чиро Имобиле вкара от дузпа, която сам спечели, макар и да падна късно след контакта. 

Само секунди след това Хоакин Кореа вкара за 2:3 с хубав изстрел и съвсем върна надеждите на домакините, които обаче в следващите минути така и не успяха да стигнат до попадение. 

Аталанта пропусна да реши всичко в самия край, когато в една ситуация имаше спасяване на вратаря и избиване от голлинията. Това обаче се оказа важно, защото в 92-ата минута Имобиле спечели нова дузпа, този път категорична и донесе равенството  3:3. 

Така Лацио вече има 12 точки, докато Бергамаските не успяха да се изравнят с лидера Ювентус, като са със 17. Тяхната серия от 3 поредни успеха в първенството обаче, приключи.