Лацио постигна ценен успех у дома срещу Фиорентина с 2:1 в двубой от 28-ия кръг на Серия А и остана в борбата за Скудетото.

На „Олимпико“ Франк Рибери даде аванс на „виолетовите“ в 25-та минута след асистенция на Далберт, а по този начин завърши и първата част. След почивката възпитаниците на Симоне Индзаги се хвърлиха в търсене на обрат и Чиро Имобиле върна надеждите им след точно реализирана дузпа за своя 28-и гол от началото на кампанията. Тя бе отсъдена за спорно нарушение срещу Фелипе Кайседо, като след повторенията се видя, че нападателят пада в наказателното поле без контакт със съперников играч.

В 83-та минута Луис Алберто оформи пълния обрат и донесе трите точки на „римските орли“. В края нервите на Душан Влахович не издържаха и той бе изгонен с директен червен картон, оставяйки гостите с човек по-малко. Така, Лацио запази четириточкова дистанция до върха, където се намира действащият шампион Ювентус, връщайки се на победния път след обрат в своя вреда миналия кръг, когато Аталанта спечели с 3:2, след като изоставаше с две попадения. Фиорентина продължава да няма успех след рестарта на Серия А след равенството с Бреша 1:1 и е на шест точки от опасната зона. В следващия кръг Лацио гостува на Торино, а Фиорентина приема у дома Сасуоло.

В по-ранна среща от деня, Каляри надви в къщи Торино с 4:2 в атрактивен сблъсък. Домакините поведоха с класически резултат след попаденията на Нейтън Нандес, Джовани Симеоне и Раджа Наинголан, преди гостите да се върнат в срещата след интервенциите на Глейсон Бремер и Андреа Белоти. Жоао Педро от дузпа сложи точка на спора в 68-та минута. /БГНЕС