Луис Енрике ще бъде новият селекционер на Испания, убедени са местните медии. Очаква се той да бъде потвърден официално днес по обед, когато е свикана пресконференция на федерацията. 

„Новият Луис“ пише „Марка“ на първата си страница явно правейки аналогия с Луис Арагонес, под чието ръководство испанците започнаха големия си възход и спечелиха европейската титла през 2008-а година. 

Бившият футболист на Реал Мадрид и Барселона бе един от фаворитите за поста и в крайна сметка президентът Луис Рубиаелес е преценил, че е най-подходящият да поеме Ла Фурия. 

Както е известно испанците преживяха доста напрегнат последен месец, след като Юлен Лопетеги бе уволнен ден преди началото на Мондиала и това естествено донесе доста сътресения на отбора. 

Поелият тима Фернандо Йеро не успя да постигне поставените цели, като отборът отпадна на 1/8финал след дузпи от Русия и вчера напусна очаквано поста, като повече няма да бъде и спортен директор. На този пост се очаква да бъде назначен Карлос Марчена. 

Иначе Луис Енрике бе без работа в продължение на един сезон, след като през 2017-а напусна Барселона. Той бе спряган за Челси и Арсенал, но явно ще оглави испанския национален тим.