Атакуващият футболист на Реал Мадрид Марко Асенсио продължава с възхода си и по всичко изглежда, че след като се наложи в Кралския клуб, сега е на път да го направи и в националния тим. 

Снощи срещу Хърватия младокът изигра отличен мач, като на практика вкара два гола, въпреки че втория бе записан като автогол и определено бе един от най-добрите за Ла Фурия, тъй като направи и 3 асистенции. Според него кризата в тима почти е преминала. 

„Наистина изиграхме страхотен мач, но цялостно тези дни бяха много добри за нас. Успяхме да си върнем духа и изигравайки два толкова добри двубоя може само да ни радва“ коментира Асенсио. 

„Доволен съм от играта си, но моята цел е когато съм на терена винаги да се раздавам максимално. Като колектив направихме великолепен мач и това е най-важното. Защитавахме се и атакувахме заедно. Победихме отбори, които стигнаха далеч на световното първенство и това ще повиши още повече самочувствието ни“ добави той. 

Асенсио стана вторият с 3 голови паса в мач на Ла Фурия в последните 10 години след Нолито срещу Лихтенщайн през 2016, но срещу толкова силен съперник неговото постижение естествено е доста по-сериозно.