Вратарят на Порто Икер Касияс говори за състоянието си след сърдечния удар, който получи през май.

"Възстановяването е бавно, но трябва да бъде така. Спокойно и бавно. Всички препятствия трябва да бъдат преодолени. Няма повече пречки. Умът трябва да остане чист. Не искам да съм пример за нищо. Да продължим борбата!", написа вратарят в своя акаунт в социалната мрежа "Twitter".

Касияс не обяви края на кариерата си и през юли започна обучение. Порто го картотекира за мачовете през сезона, но засега информация за евентуалното му участие в официални срещи.

На 1 май вратарят претърпя инфаркт по време на тренировка и се подложи на лечение. Самият играч преди това заяви, че все още не е решил дали да продължи кариера си. Ръководството на Порто е готово да предложи на вратаря административна позиция в клуба, ако футболистът реши да прекрати играта си.

В испанския национален отбор Икер Касияс стана световен и двукратен европейски шампион. С Реал Мадрид, вратарят печели шампионата 5 пъти, два пъти в Купата на Испания и три пъти в Шампионската лига. През сезон 2017/18 той стана шампион на Португалия като част от Порто.