Ден, след като се раздели с Фран Ескриба, Селта обяви и новият си треньор и това ще бъде Оскар Гарсия. Това стана в деня, в който Леганес назначи Хавиер Агире. 

Още през деня се появиха информации, че бившият халф на Барселона ще пристигне във Виго и това бе потвърдено вечерта в понеделник. 

Оскар Гарсия натрупа сериозен опит в последните години, като на два пъти води Макаби Тел Авив, работи в Англия с Брайтън и Уотфорд, води още Сент Етиен, Ред Бул Залцбург, Олимпиакос и младежите на Барса. 

Специалистът обича офанзивния и креативен футбол и се надява именно по този начин галисийците да се измъкнат от неприятностите, след като в момента отборът има само 9 точки от първите 11 мача, като спечели едва 2 победи. 

Началото за Оскар Гарсия ще бъде трудно, тъй като ще дебютира на „Камп Ноу“ срещу Барса в събота, след паузата за междунардните мачове Селта ще гостува и на Виляреал преди да приеме Валядолид на „Балаидос“ на 29-и ноември. 

Интересно е, че откакто президент на галисийците е Карлос Моуриньо, наставникът ще бъде 5-ият бивш играч на Барселона водил отбора. Преди него треньори бяха Христо Стоичков (2007), Еузебио Сакристан (2009-10), Луис Енрике (2013-14) и Хуан Карлос Унсуе (2017-18).