Легендата на Реал Мадрид и Аржентина – Хорхе Валдано, се изказа критично относно предстоящото "Ел Класико".

Според бившия нападател, "Кралете" и Барселона са далеч от познатата си класа и мач №1 на Испания няма да предложи очакваното зрелище.

"Предстоящото "Ел Класико" е състезание между инвалиди. Барселона и Реал преживяват трудни времена. Каталунците още са в борбата за титлата, благодарение на "белите". Лошата форма на Мадрид укрепи позициите на Барса", заяви Валдано.

Бившият директор на столичани добави, че много фенове са се отказали да посетят дербито заради загубата на Реал с 1:2 от Манчестър Сити в първи мач от 1/8-финалите на Шампионска лига.

"Искат избегнат страданията от евентуална загуба. Но това е "Ел Калсико", всички рани ще бъдат излекувани. В Реал има много опитни играчи, Но от друга страна, Барселона влиза в "Ел Класико", след като Лео Меси наниза четири гола срещу Ейбар", добави Валдано.

Вижте пълното класиране в Ла Лига

Реал посреща Барса в неделя от 22.00 часа наше време. Преди него каталунците са лидери с 2 точки пред "Кралете", които се издъниха в последните си две срещи в Ла Лига – 0:1 от Леванте и 2:2 със Селта Виго на "Бернабеу".

Освен това мадридчани не са побеждавали големия съперник у дома в мач за първенство от 2014 г. От тогава изминаха четири сблъсъка, всички спечелени от гостите – 4:0, 3:2, 3:0 и 1:0.