Белгия удари Швейцария с 2:1 в среща от Лига на нациите. И двата гола за домакините вкара Ромелу Лукаку (58 и 84), попадението за гостите заби Марио Гавранович (76).

Така третите в света дръпнаха в класирането в група 2 на лига "А" с шест точки, швейцарците са втори с три пункта, а на дъното е Исландия без спечелена точка. 

Срещата в Белгия предложи интересен футбол с множество положения, страхотни отигравания и три попадения. Домакините имаха превъзходство през по-голямата част от мача и заслужено в крайна сметка си взеха победата.


Двубоят започна с положения и пред двете врати. Още във втората минута Джердан Шакири се освободи от защитата на домакините, но не успя да нанесе голов удар. Отговорът на Белгия бе положение пред Юри Тиелеманс, който стреля до гредата на гостите. 

В 9-ата минута Харис Сеферович получи отлично топката, последва финт и удар, но отново не последва гол. В следващите минути играта се водеше основно в средата на терена без каквито и да било голови положения.

След половин час отново се откри възможност пред Юри Тиелеманс, който прати топката в аут. Три минути по-късно и Ромео Лукаку не успя да вкара. Полувремето завърши със силен удар на Дрис Мартенс, но Зомер показа класа и спаси.

Второто полувреме започна с ново положение за Белгия, но и този път Дрис Мартенс нямаше шанс да отбележи. Логичното се случи в 58-ата минута, когато домакините вкараха. Тогава Томас Мюние асистира на Ромео Лукаку и той опъна мрежата на Швейцария за 1:0.

Третите в света продължиха да доминират, но и да правят непростими пропуски чрез Юри Тиелеманс и Еден Азар. В 69-ата минута и гостите можеха да отбележат, но Гранит Джака стреля в аут. Швейцарците натиснаха и заслужено изравниха.

В 76-ата минута Нико Елведи намери Марио Гавранович и той направи 1:1. До края Белгия натисна и заслужено стигна до победата след нов гол на Лукаку. Така домакините са с пълен актив от шест точки, докато Швейцария е с три.

Белгия - Швейцария 2:1

Голмайстори: 

1:0 Ромелу Лукаку (58)

1:1 Марио Гавранович (76)

2:1 Ромелу Лукаку (84)

Белгия: ТИБО КУРТОА, ТОБИ АЙДЕРВЕЙРЕЛД, ВЕНСАН КОМПАНИ, ТОМАС ВЕРМАЕЛЕН, ТОМАС МЮНИЕ, ЮРИ ТИЕЛЕМАНС, АКСЕЛ ВИТСЕЛ, ЯНИК ФЕРЕЙРА КАРАСКО, ДРИС МАРТЕНС, РОМЕО ЛУКАКУ, ЕДЕН АЗАР

Швейцария: ЯН ЗОМЕР, МИХАЕЛ ЛАНГ, НИКО ЕЛВЕДИ, ФАБИАН ШАР, РИКАРДО РОДРИГЕС, РЕМО ФРЮЛЕР, ГРАНИТ ДЖАКА, ДЕНИС ЗАКАРИЯ, СТИВЪН ЗУБЕР, ДЖЕРДАН ШАКИРИ, ХАРИС СЕФЕРОВИЧ