Златан Ибрахимович отхвърли идеята да се завърне под наем в европейски клуб през януари. 

Подобно нещо направиха други звезди, преминали в МЛС като Дейвид Бекъм, който игра за Милан, Ландън Донован (Евертън), Роби Кийн (Астън Вила) и Джърмейн Дефо (Тотнъм), но 37-годишният швед не смята да върви по техните стъпки. 

Нападателят направи солидна кампания за ЛА Галакси, като вкара 22 гола в 27 мача, но отборът му не успя да се класира за плейофите, което бе голямо разочарование. 

„Аз имам договор с Галакси и съм играч на този клуб. Не правя подобни неща, като да отида в чужбина и да играя някъде под наем… Нямам нужда. След като съм в този отбор, ще остана в него и ще съм концентриран само върху него“ заяви Ибрахимович, който има възможност да остане при калифорнийци и през 2019-а и иска силен отбор догодина.

„За да остана по-дълго в отбора, трябва да можем да се борим за трофеи. Не съм дошъл за почивка, а заради предизвикателството. Целта е отборът му да бъде №1 в МЛС. Иначе за мен е ясно, че съм най-добрият. Все пак не зная какво ще стане в бъдеще. Тук съм само от 6-7 месеца. Клубът знае какво искам и от него зависи. Надявам се скоро всичко да е ясно“ изтъкна футболистът, докато от клуба твърдо обявиха, че желаят да го задържат.