Германската футболна легенда Бастиан Швайнщайгер ще играе още една година в клуба от МЛС Чикаго Файър, обявиха от американския клуб. Швайнщайгер ще играе през 2019-а година като футболист, чийто договор няма да бъде под контрола на тавана на заплатите.

"Нека да вдигнем заедно трофей през следващия сезон. Мисля, че можем да бъдем шампиони. Американското пътуване за мен и моето семейство се превърна в едно наистина вълнуващо изживяване. Харесва ми да бъда част от ФК Чикаго Файър, а също така никога няма да забравя как градът ме посрещна с отворени ръце", казва доволният германец пред сайта на клуба.

С екипа на Чикаго Файер бившият плеймейкър на Байерн (Мюнхен) е записал 55 мача в редовния сезон (53 от тях като титуляр), в които е вкарал 7 гола, подал е 12 асистенции и е участвал в комбинациите за 77 гола, които отборът е отбелязал.

"Може да звучи странно, но за мене Басти е прототипът за футболист на Чикаго. Сякаш винаги е бел част от нея: интелигентен, талантлив и от световна класа", заяви генералният мениджър на клуба Нелсън Родригес.

Швайнщайгер, който е световен шампион от 2014-а година в Бразилия, се присъедини към Файър през март 2017-а година и още в първия сезон помогна за класиране на плейофите. През изминалия сезон обаче Чикаго остана на предпоследното 10-о място в Източната конференция.