Хърватският футбол вече може да се похвали със "Златна топка". Лука Модрич спечели скъпоценния приз и стана първият хърватски играч получил признанието на "Франс Футбол". По този начин родината му се нареди до 18 други страни, които имат поне един носител на "Златната топка".

В този престижен списък е и България с върха на Христо Стоичков от 1994 година. Трябва да отбележим, че българската легенда има и "Сребърна топка" - от 1992 година. 

Държавите със "Златни топки" във футбола: БЪЛГАРИЯ, Германия, Франция, Италия, Бразилия, Англия, Аржентина, Холандия, Португалия, Русия, Испания, Чехия, Дания, Унгария, Северна Ирландия, Шотландия, Украйна, Либерия, Хърватия.

В същото време Лука Модрич заяви, че би искал да завърши кариерата си в Реал Мадрид. "Имам още две години от моя договор с Реал, надявам се, че ще има още един. Клубът е много добър с мен и бих искал да завърша кариерата си в Реал. Семейството ми се чувства добре тук и искам да продължим да се наслаждаваме на футбола в този велик клуб", заяви Лука Модрич пред "Марка".

Модрич и Реал Мадрид спечелиха Шампионската лига за трети пореден път през 2018 г. С хърватския национален отбор той достигна финал на Световното първенство в Русия и бе избран за най-добър играч в турнира.