Унгария обърна Хърватия с 2:1 в интересен мач от група Е на европейските квалификации и записа първата си победа в битката за Евро 2020. 

Хърватите започнаха по-добре и Иван Перишич стреля отдалеч, но вратарят на домакините отрази. Унгарците обаче отговориха с две опасни атаки и показаха, че ще търсят своите шансове. 

Все пак в 13-ата минута гостите поведоха. Лука Модрич подаде отдясно, топката бе отклонена към свободния Ребич, който на чиста позиция пред вратата не пропусна. Засада нямаше, тъй като тя бе покрита от крайния защитник на домакините. 

В 35-ата минута обаче, домакините изравниха. Джуджак изведе Салай отдясно, който стреля по диагонала, Ловре Калинич не успя да избие добре и топката влезе в мрежата за 1:1. 

До почивката домакините продължиха да играят много активно и на няколко пъти създадоха напрежение пред вратата на съперника, но не успяха да стигнат до нов гол. 

След паузата двубоят остана двуостър, но домакините бяха тези, които ликуваха с победен гол. В 76-ата минута Паткай се разписа с глава и осигури важните 3 точки за своя тим. 

Така ситуацията в групата е много интересна, тъй като Хърватия, Словакия, Уелс и Унгария имат по 3 точки, но само Драконите са ги постигнали от само един двубой, докато останалите са изиграли по два.