Бразилия удари с 3:0 Боливия на старта на Копа Америка и показа, че е основен фаворит за спечелването на турнира, който се провежда именно в страната на кафето.

Два гола за Бразилия заби Филипе Коутиньо (50-ата минута от дузпа) и (53),един добави Евертон (85). "Селесао" е в серия от 11 срещи без загуба, като за последно падна от Белгия на Мондиал 2018.

Срещата пропусна звездата на Бразилия Неймар, който е контузен, но това не повлия на играта на "кариоките".

Домакините започнаха мощно мача и можеха да вкарат още в началото, но Роберто Фирмино не успя да опъне мрежата. Последва и пропуск на Тиаго Силва, който нямаше шанс с глава да открие.

В 20-ата минута в действие влезе системата за видеонаблюдение ВАР. Тогава реферите изгледаха запис за грубо нарушение на Фернандо Сауседо, но в крайна сметка той се размина само с жълт картон и Боливия остана в пълен състав на терена.

До края на полувремето Бразилия тотално доминираше, но отново направи пропуски дело на Ричарлисон и Тиаго Силва.

Второто полувреме отново системата ВАР влезе в действие, като този път Бразилия си спечели дузпа. Зад топката застана Филипе Коутиньо и вкара за 1:0.

Три минути по-късно Фирмино центрира отдясно в наказателното поле и Коутиньо с глава направи 2:0. След това попадение темпото на игра падна, като домакините правилно разиграваха в центъра на терена и не даваха почти никакви възможности на Боливия.

Така се стигна до 85-ата минута, когато Евертон навърза защитата на боливийците и вкара за крайното 3:0. С тази победа Бразилия даде заявка, че ще е основен претендент за трофея.