Реваншите от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига предложиха драматични развръзки и много голове. 

Бившият вратар на Лудогорец Милан Борян се превърна в герой за Цървена Звезда, след като отборът му надви Копенхаген след дузпи. 

След 1:1 след 120 минути се стигна до наказателни удари, в които домакините можеха да решат всичко, но Борян  спаси удара на Даме Ндой, а след пропуск на Шимич, Бартолек стреля неточно. 

Двата тима си биха общо 22 дузпи, като изпунаха 9, като на няколко пъти стреляха неточно. Борян спаси изстрела на Винд и Звезда се класира след 7:6. 

Селтик изхвърча от турнира след 3:4 от Клуж в драма и общ резултат 4:5, а и Порто не успя да продължи след 2:3 у дома срещу Краснодар. Победата в първия мач с 1:0 не бе достатъчна, след като португалците изостанаха с 0:3. 

Аякс се справи трудно с ПАОК, за да продължи след 3:2 и общо 5:4, а Динамо Киев и Брюж завършиха 3:3, което прати белгийците напред след 1:0 в първия мач. Украинците на три пъти водеха, включително и в 93-ата минута след автогол на Мешеле, но Опенда изравни. 

Динамо Загреб пък помете с 4:0 Ференцварош като гост и след 1:1 продължава. Розенборг постигна втора победа с 3:1 над Марибор, а АПОЕЛ спечели с 2:0 срещу Карабах като гост и навакса 1:2 от първия мач. Ласк пък отново победи Базел, сега с 3:1 и след общо 5:2 го елиминира, а Олимпиакос се справи с Истанбул Башакшехир сега с 2:0. 

Станаха ясни и двойките в плейофите: 
Клуж – Славия Прага
АПОЕЛ – Аякс
ЛАСК – Брюж
Динамо Загреб – Розенборг
Йънг Бойс – Цървена Звезда
Олимпиакос - Краснодар