Айнтрахт Франкфурт победи Вердер Бремен с 3:0 като гост в отложена среща от 24-ия кръг на футболното първенство на Германия. Помощник-треньор на Вердер е българинът Илия Груев.

След поражението домакините остават на предпоследната позиция в класирането с 25 точки, а Айнтрахт след втория си пореден успех се изкачи на 11-о място с 35.

Първото полувреме завърши 0:0, а гостите откриха резултата в 60-ата минута. Филип Костич подаде топката на Андре Силва, който прецизно с глава я насочи във вратата.

Австрийският полузащитник Щефан Илзанкер, който влезе като резерва, отбеляза другите два гола в мача. 19 секунди след появата си в игра в 81-ата минута той удвои резултата с първото си докосване до топката. В 90-ата минута Илзанкер вкара втория си гол в мача, с което оформи крайното 3:0.

Вердер е най-слабият домакин в Бундеслигата този сезон с едва шест спечелени точки у дома и само една победа - срещу Аугсбург на 1 септември миналата година.

Двубоят трябваше да се играе на 1 март, но беше отложен, след като Айнтрахт трябваше да играе мач от Лига Европа срещу австрийския Залцбург, който два дни по-рано не се проведе заради силна буря.

Японският защитник на гостите Мокото Хасеба изравни южнокорееца Бум Кун Ча за най-много мачове на азиатец в Бундеслигата, след като изигра своя 308-и двубой.